Been laddin'

I mitt lilla hus i skogens slut bor en massa människor. En del är ganska normala, typ snickaren på första våningen, killekillen som bor på våningen under mig, eller Margareta som bor längst ner och röker jättejättemycket. En del är lite mer skruvade, som till exempel Sigvard som bor rakt under mig, och som bär pälsmössa i maj. Eller Sarvonen, som bor vägg i vägg med mig, och som alltid är full, bakfull eller på gång att bli full.
Allra mest skruvad är tanten Sahlgren, som pratar konstant och alltid pysslar med något, och jag tänkte berätta en kul grej om henne som jag fick veta igår.

Det var nämligen så att min hustru Ika kom hem från en promenad med hunden igår eftermiddag, när hon blev inbjuden av tanten Sahlgren. Inne i lägenheten, som till att börja med var ungefär två rum för stor för en ensam gumma och belamrad med orientaliska prydnader, fanns mängder med socialistisk litteratur och tavlor föreställande olika revolutionärer.

Efter en stunds rundtur öppnade tanten badrumsdörren och sade till min käresta:

- Och titta vilken liten goding som hänger här!

Ika stack in huvudet och väntade sig ett porträtt av Che, Castro eller något liknande. Men nej.

Där hängde en bild på Bin Laden.

Den här texten publicerades ursprungligen på cosmicdub.blogspot.com i juni 2005. Jag tyckte att den var festlig så den fick följa med hit. "Sigvard" dog tyvärr tidigare i år. Istället har en gammal tant flyttat in. Henne ser jag bara när hennes dotter skall skjutsa henne till dagcentret.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback