Att stoppa fingrarna där de inte ska vara

image1

Jag håller på att utmana mig själv. Jag försöker ställa min musiksmak på prov, för att se om jag bara gillar vissa nya grejer enbart för att de är nya. För att se om jag avskyr vissa saker bara för att man ska avsky dem. Och för att ta reda på om det finns kvalitet i sådant som till det yttre ser ut som fan själv.

Min tripp just nu stavas A.O.R. Det betyder adult oriented rock, och översätts ungefär till "platt vuxenrock".

Mustaschaporna ovan står för min allra äckligaste etapp just nu. Männen på bilden kallade sig gemensamt för Journey, och jag lyssnar just nu på deras album "Escape" från 1981. Det är lite grann som att peta på en lös tand: du vet att du inte borde, det gör egentligen lite ont, men du kan inte låta bli för innerst inne finns det något som är jävligt skönt.

"Escape" öppnar helt fenomenalt med tre grymma slicka radiorockrökare: "Don't Stop Believin'", "Stone in Love" och "Who's Crying Now". Det är så sjukt slickt, så enormt omodernt, och så fruktansvärt överproducerat att man bångnar. Det här är precis sådan musik som jag hatar allra mest. Men jag kan inte låta bli! Det är helt enkelt löjligt bra.

Nu ska jag försöka upptäcka Night Ranger och Styx. Jag återkommer.

Kommentarer
Postat av: Buster

you're fucking crazy.

Postat av: stormats

Här stöter vi plötsligt på en av mina guilty pleasures genat nog. Det handlar om wheel in the sky med Journey. Lyssna bara på Växelbasen, den fruktansvärt producerade refrängsången, Schons läbbiga gitarrsolo...The list goes on. både härligt och vidrigt på en gång. Plus att det får mig att tänka på cykelsemester på gotland under tidigt åttiotal. Kolla själv: http://www.youtube.com/watch?v=gFC8sDTXlng

2007-06-18 @ 09:19:32
Postat av: chops

Jag vågar inte kolla, Stormats. Får man se dig cykla till den här låten då? Med Göran Stangertz och resten av Jack-filmcrewet? Eller tidigt 80-tal, PS sista sommaren? Brrrrrr...

2007-06-19 @ 01:16:45
Postat av: stormats

Ja nu blev det kanske lite konstigt det där. Videon har inget med vare sig cykling eller gotland att göra, men kombinationen av att jag lyssnade på den här låten på ett blandband när jag var på gotland -82, och att hela bandet ser ut som mustaschhippies a.k.a stockholmsgotlandssemestrarpundare gör hela grejen.

2007-06-19 @ 13:26:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback