Don't call me nigga, nigga

Ordet nigger är från och med igår bannlyst i New York. Däremot går det fortfarande alldeles utmärkt att kalla kvinnor för sluts, bitches, whores eller cunts. Det är heller inga problem att kalla homosexuella för faggots, fudge packers, rug munchers eller dykes. Se det också som fritt fram att använda ord som gook, spic, wetback och towel head.

Jag tycker inte att det är ett roligt ord som man skall slänga sig med som vit. Samtidigt är det inte de vitas språk som blir bannlyst i denna härva. Om du och jag kallar varandra blekfis eller finnpajsare eller något i den stilen, kan vi förvänta oss att våra kommunalråd kommer springande med pekpinnarna då? Knappast troligt.

Sicken poänglös moralpanik. Att förbjuda ett pissigt ord men tillåta andra, vad kommer det att resultera i? Tja, rasisterna hittar nya ord, och gangsterrapparna tycker att det är ännu ballare att säga n-i-g-g-a.

(För övrigt tror jag att rapparna kommer att få problem att klämma in orden African American i sina texter och få det att flyta. Och blir Sly Stone tvungen att döpa om sin låt till "Don't Call Me Black Person, Whitey" - det sistnämnda ordet är ju fortfarande tillåtet?)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback