Trojanerna kommer! HJÄLP!

Nu måste vi Macanvändare börja se om vårt hus - nu finns det nämligen hela TVÅ trojaner som kan infektera vårt kära operativsystem! Tänk, nu vågar man ju inte längre klicka på vilken länk som helst och ladda ner vad som helst helt blint. Förra gången var man bara tvungen att logga in på en porrsajt, och sedan klicka på en länk som uppmanade en att ladda ner en ny mediaspelare, och sedan installera denna för att bli infekterad. Denna gång kan du bli av med dit kreditkortsnummer.

"Det är säkerhetsföretaget Sophos som varnar för en trojan vid namn Imunizator, ett program som i det dolda utför andra funktioner än vad användaren tänkt sig. I det här fallet rör det sig om en så kallad vilseledande applikation som lurar användaren att köpa programvaror genom att uppge att det finns problem med systemets integritet", refererar Svenska Dagbladet från en artikel i Computer Worlds nätupplaga.

Seriöst, hur illa är det? I det första fallet måste du bängla dig in på en suspekt porrsida för att överhuvudtaget vara i riskgruppen. I det andra så dyker det upp något utanför Programuppdatering som vill installeras. I en undersökning från alldeles nyss sades det att Macanvändare i allmänhet kände sig överlägsna andra. Inte jag. Däremot känner jag mig lite överlägsen de som hittills lyckats bli infekterade av dessa trojaner. Det känns liksom lite pantat att åka dit, säger jag.

(Och bara därför kommer jag säkert att få skit i datorn på något annat sätt. Högmod går före fall, eller hur var det nu?)

SvD.se, Computer World

Kommentarer
Postat av: mander

asså jag bah fattar inte v-för alla inte insett fördelarna med mac, snyggare, porrigare och SÅ LITE VIRUS så att säkerhetsprogramföretagen måste plantera rapporter i media om trojaner som bara ( om de nu ens finns ) i princip är ett hot om du rökt på eller låter ditt barn leka med kreditkortet framför datorn själv..:)

2008-04-03 @ 22:16:03
Postat av: Anders

Idag uppdagas att det inte alls är en trojan utan scareware dvs program som vill skrämma folk att betala licens. Programmet gör ingenting vare sig skadligt eller oskadligt.

http://macworld.idg.se/2.1038/1.140502

2008-04-04 @ 13:42:27
Postat av: Omalm

Ja, se där. Med andra ord är det alltså bara att chilla, som vanligt.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback