En frisk fläkt av färskt fläsk

En frisk fläkt av färskt fläsk når ens näsa när man svänger in på gårdsplanen. Klockan är nästan nio och någon neslig nisse har kastat krut kring kattens koja. Man kan konstatera att trots törsten törs Torsten inte traska ut. En spattig spaniel, Stefan, springer runt och sprätter, som om maken till mjuk mark sällan skådats.
   Ett konstigt krafsande kommer från komposten, så spanieln springer dit för att försöka finna vad som prasslar så förbaskat. Hundens revir bör till varje pris försvaras, för varje prassel kan vara en attack på hans territorium. Trots en tuff trut och ett skarpt skall ska inte inkräktarens intresse för invasion underskattas. Katten Torsten tar trots allt endast råttor, så spanieln Stefan måste således stå pall och inte frestas av fläsket som steks i huset intill.
   Fräscht fläsk vore förresten en fin förtjänst för fienden. Ännu en anledning att inte låta den lede lurifaxen lufsa in och lägga beslag på gårdens goda griskött!

Så är det en skrämmande skurk som skrapar runt i skräpet i komposten? Nej, det är endast en ekorre som ensam är ute för att förskansa sig förnödenheter, såsom sådant som slängs i soporna. Fast en ekorre är rysligt rolig att ränna efter.
   "Jag jagar den jäveln", tänker den hungriga hunden och hoppar hastigt in i högen av mögliga morötter och multnande matjord med fötterna före. Fånigt nog fastnar tassarna i det tröga träcket. Ekorren undkommer snabbt och smidigt, och hoppar hastigt hem. Han hatar hundar med hela hjärtat.
   Spanieln Stefan sväljer sin stolthet, och kallar på katten att komma och krafsa fram hans tassar. Torsten trotsar terrorn och tassar ut till sin särdeles skamsna spanielkamrat. "Nej", skrockar katten, "jag hämtar husse, han har de rätta redskapen för att rädda dig, din dumma drömmare".

Hundens husbonde skottar fram sin spåniga spaniel ur smuts och skräp. Varmt vatten väntar i baljan på bron, och det är bara att bada för vår vän vovven. Matte skrattar så att spottet sprutar när hon ser sin stackars smutshund.
   "Förbaskade fähund", fräser husse, men förbarmar sig fort och sköljer sjok av skit ur hundens hår. Vips! var de vänner, och visst vill vovven vara med och spana in vad som svängs samman vid spisen. Och visst vinner vovven, för framåt fem får han faktiskt fläsk från mattes tallrik.

(Utdrag ur min kommande novellsamling "Sug Min Alliteration")

Ja, vad fan då? Jag var ju tvungen att skriva nånting iallafall.

Kommentarer
Postat av: Morsan

Ja, äntligen.Jag har väntat på dina inlägg och ser fram emot dina undringar och fundringar.Kram

2008-01-10 @ 14:24:43
Postat av: Monstret

Hahaha! Lovar att köpa din novellsamling när den puliceras! :)

Postat av: Bosse

Hahaa, jag lovar att köpa den jag med :)

2008-01-16 @ 10:49:27
URL: http://bozmans.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback